Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

KR&Z Het Spaarne Haarlem

Mooie Nelpad 3
Haarlem, 2031 BV Nederland
023-5290194 https://www.hetspaarne.nl/sailability

Sailability bij KR&ZV zeilvereniging het Spaarne in Haarlem

Ook mensen met een beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten.

Ongeacht jouw beperking kun je toch (leren) zeilen. KR&ZV Het Spaarne werkt hierin samen met stichting Sailability Nederland.

Locatie coördinator

Evert Abeln
tel./mobiel: 023-5290194/0651586852
e-mail: sailability@hetspaarne.nl

Adres:
KR&ZV het Spaarne
Mooie Nelpad 3 (de locatie ligt even ten zuiden van de HJC)
2031 BV  Haarlem

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Tijdens de zeildagen vanaf onze zeillocatie aan de Mooie Nel zijn er altijd vrijwilligers die iedereen kunnen helpen. De instapplaats op de steiger is ook met een rolstoel goed bereikbaar. Ook is een tillift aanwezig waarmee je, als dat nodig is, in- en uit de boot geholpen kan worden. In het clubgebouw is een aangepast toilet.

Veiligheid. Nog nooit gezeild?

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in tweepersoons Hansa boten. Deze boten  kunnen niet omslaan en liggen heel stabiel in het water. Je zeilt samen met een vrijwilliger in de boot. Andere vrijwilligers begeleiden je in een volgboot en er zijn ook vrijwilligers op de steiger. In de boot draagt iedereen altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid.

Alleen of samen in een zeilboot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen.

Kosten

Aan het zeilen bij Het Spaarne zijn net als bij het roeien -behoudens het jaarlijkse lidmaatschap- geen kosten verbonden. Dit betekent dat je geen kosten per uur hoeft te maken (in tegenstelling tot de informatie op de sailability.nl site).

Bij Het Spaarne kennen we de mogelijkheid een proeflidmaatschap te nemen. Gedurende 3 maanden kan je dan kijken of je lid wil worden. Na 3 maanden word je automatisch gewoon lid, tenzij je vóór die tijd bij de ledenadministratie aangeeft niet te willen doorgaan met roeien of zeilen. Meer informatie over lid worden bij Het Spaarne vind je hier. Neem de stap.

Aangepaste faciliteiten

De instapplaats op de steiger is ook met een rolstoel goed bereikbaar. Hier is ook een tillift aanwezig waarmee je, als dat nodig is, in-en uit de boot geholpen kan worden. In het clubgebouw is een aangepast toilet.

Routebeschrijving

Vanaf de N200 rijd je ter hoogte van Ikea de Kegge op na ongeveer 1 km ga je in de bocht rechts af de A Hofmanweg op. Na 1,3 km maak je een scherpe bocht naar rechts de Windturbineweg op. Na 1,2 km vind je de parkeerplaats. Ga rechts af het Mooie Nelpad op. De bestemming vind je na 150 m.

Volgboot Sailability Bij Het Spaarne In Haarlem
Alle zeilochtenden beginnen om 10.00 uur.

Fotogalerij Sailability Haarlem – Het Spaarne

augustus 2022

september 2022

oktober 2022

+ Exporteer Evenementen