Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

KWV De Kaag Warmond

+ Google Maps
Sweilandpolder 8
Warmond, Zuid Holland 2362 AG Nederland
071-5018222 en 06-40266607 https://www.kwvdekaag.nl/

Sailability bij KWV De Kaag – Warmond

Watersporten met een beperking kan bij de Sailability locatie in Warmond. KWV De Kaag laat gehandicapten kennismaken met de zeilsport! Meld je ook aan!

We organiseren we, begeleid door een vaste groep vrijwilligers, zeildagen met zeilinstructie in de 2 pers. Hansa 303 en 1 pers.Liberty (wv 1 met joystick bediening). Deze zeilmomenten zijn gericht op het (beter) leren zeilen en voor zowel geoefende als beginnende zeilers..

Vanaf begin mei to en met eind september wordt er gezeild (zie data in de kalender).

Locatie coördinator:

Elmer Koning
Tel: 071 5190527
Mobiel: 06 40266607
E-mail: elmer.koning@ziggo.nl

Adres:
ClubgebouwDe Kaagsociëteit
Sweilandpolder 8
2362 AG Warmond
tel. 071-5018222
website KWV De Kaag Warmond

(Voor navigatie systemen Zijldijk 11, 2362 AE Warmond)

Sailability in Warmond – Koninklijke Watersportvereniging de Kaag

De vereniging is in 1910 opgericht met als doel het organiseren van zeil en roei wedstrijden. Bij de oprichting had de vereniging 59 leden. Inmiddels is het ledental gegroeid naar ongeveer 1600 leden. Wedstrijdzeilen is nog steeds een belangrijk onderdeel, maar ook motorbootvaarders en sloeproeiers maken tegenwoordig een belangrijk deel uit van de vereniging. vanaf augustus 2014 kunnen ook mensen met een beperking komen zeilen.

De vereniging heeft op dit moment 3 jachthavens (met in totaal ongeveer 600 ligplaatsen). De trots is de Kaagsocieteit. Dit verenigingsgebouw staat vlak langs de plassen en is de uitvalbasis voor de landelijk bekende Kaagweek.

Het secretariaat (het havenkantoor) is gevestigd in haven West te Warmond. Haven Oost is de grootste haven. Deze haven ligt tegenover Haven West.

De vereniging beschikt verder over een groot aantal boten, zowel ten behoeve van de opleiding, het begeleiden van opleidingen en wedstrijden alsmede een aantal zeilboten die door leden gehuurd kunnen worden.

Aangepaste Faciliteiten

Het terrein van het Watersportcentrum en de sociëteit zijn voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk.
Er is geen aangepast toilet.

Hoe bereik ik de Kaagsocieteit?

Beschikt u over navigatie in de auto? Programmeer dan: Zijldijk 11, 2362 AE Warmond.

Vanuit de richting Amsterdam (noorden of noordwest): Zijldijk 28, Leiderdorp. U komt uit bij Brasserie De Zijlstroom, die laat u rechts liggen en u rijdt gewoon rechtdoor, met het water aan uw linkerhand tot aan de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.

Vanuit de richting Utrecht / Den Haag (zuiden of zuidoosten): Zijldijk 11, Warmond. U komt uit bij de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.

Geen navigatie?: Neem op de A4, de afslag 6 Hoogmade/Leiderdorp. Volg de richting Leiden Centrum. Komt u vanaf de richting Amsterdam dan passeert u 4 rotondes, vanaf de richting Den Haag 5 rotondes. Hou de richting Leiden Centrum aan tot de eerste verkeerslichten. Hier slaat u linksaf, volgende afslag direct rechts, einde van de weg op T-splitsing bij het water weer rechts. U rijdt deze weg, de Zijldijk helemaal af.

Instructie vanaf de rood-witte slagboom (nabij parkeerterrein):
De rood-witte slagbomen aan het einde van de Zijldijk markeren het parkeerterrein. Dat parkeerterrein is geen eigendom van “De Kaag”. U dient het geldend parkeertarief via de parkeerautomaat, bij het verlaten van het parkeerterrein te voldoen. De parkeerautomaat accepteert uitsluitend muntgeld. Vanaf het parkeerterrein kunt u zich tegen het geldend tarief (uitsluitend muntgeld) per pont doen overzetten naar de Kaagsociëteit.

KWV De Kaag Warmond - Sailability locatie - zeilen met een handicap

Fotogalerij Sailability KWV De Kaag Warmond