Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

VWDTP Haren Groningen

+ Google Maps
Meerweg 227
Haren, Groningen 9752 XD Nederland
050 - 3091366 en 06-20395425 https://vwdtp.nl/

Sailability bij VWDTP Haren Groningen

Dit jaar is zeilen voor personen met een fysieke beperking ook mogelijk bij de Vereniging Watersport de Twee Provinciën (VWDTP) aan het Paterswoldsemeer bij Groningen.

Locatie coördinator:

Jacqueline Sol
Mobiel: 06-20395425
E-mail: j.j.solkuneman@gmail.com

VWDTP – Vereniging Watersport de Twee Provinciën
Meerweg 227
9752 XD Haren
Tel: 050-3091366
Website VWDTP

Sailability in Haren Groningen bij VWDTP

De zeilvereniging, die bestaat vanaf 1911, heeft ca. 850 leden. De meeste zijn recreatieve zeilers. Het is een actieve club. Je kunt er leren zeilen of een zeilboot huren.

Elke zondag- en dinsdagavond zijn er zeilwedstrijden, om aan mee te doen of naar te kijken. Een kop koffie of pilsje drinken aan het meer kan ook.

Aangepaste Faciliteiten

Het terrein en het clubhuis is recent helemaal aangepast aan zeilers meteen handicap, incl. een tillift voor in en uit de boot, speciale parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers, invalidentoilet en -douche.

Sailability zeildagen

Er worden bij VWDTP dit jaar in overleg met Sailability 4 zeildagen georganiseerd, nl. 5 juni, 19 juni, 3 juli en 18 september. De zeildagen zijn bedoeld om mensen met een beperking de gelegenheid te geven te (leren) zeilen.

Er wordt gezeild met Hansa boten. De Hansa 303 kan door een of twee personen gezeild worden. Dit maakt de boot voor zowel de beginnende als de gevorderde zeiler geschikt. Deze boten kunnen niet omslaan of zinken en liggen heel stabiel in het water. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de doelgroep.

De beginnende zeiler gaat samen met een ervaren zeiler in deze boot. De gevorderde zeiler kan kiezen om samen of solo het water op te gaan.
Ook kan worden gezeild in polyvalken. Deze boten zijn wat groter, er kunnen meer personen mee, maar afhankelijk van de handicap zal dat niet bij iedereen kunnen.

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Op zo’n zeildag wordt samen met vrijwilligers gezeild waarbij de beginnende zeiler ervaart wat het is om zelf een boot te besturen.
De zeildag begint om 10.00 uur en eindigt, afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers ergens tussen 16.00 en 17.00 uur. Een lunch is bij de prijs inbegrepen.

Logo VWDTP Haren Sailability Locatie

Fotogalerij VWDTP aan het Paterswoldse Meer

Er zijn geen resultaten gevonden.