Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

VWDTP Haren Groningen

+ Google Maps
Meerweg 227
Haren, Groningen 9752 XD Nederland
050 - 3091366 en 06-20395425 https://vwdtp.nl/

Sailability bij VWDTP Haren Groningen

Vanaf 2019 kunnen mensen met een fysieke beperking ook in een Hansa boot, bij Vereniging Watersport de Twee Provinciën (VWDTP) aan het Paterswoldsemeer bij Groningen, varen.

Locatie coördinator:

Wieke Mulder
Mobiel: 06-20900130
E-mail: aangepastzeilen@vwdtp.nl

VWDTP – Vereniging Watersport de Twee Provinciën
Meerweg 227
9752 XD Haren
Tel: 050-3091366
Website VWDTP

Sailability in Haren Groningen bij VWDTP

De zeilvereniging, die bestaat vanaf 1911, heeft ca. 850 leden. De meeste zijn recreatieve zeilers. Het is een actieve club. Je kunt er leren zeilen of een zeilboot huren.

Elke zondag- en dinsdagavond zijn er zeilwedstrijden in verschillende klassen. Verder is het terras van het clubgebouw prachtig gelegen. Hier kan een kop koffie of pilsje worden gedronken met uitzicht op het meer.

Aangepaste Faciliteiten

Het terrein en het clubhuis zijn recent helemaal aangepast aan zeilers met een beperking:

  • Er is een tillift om zeilers (indien nodig) mee in en uit de boot te kunnen helpen
  • Er zijn aangepaste parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers
  • Er is een rolstoeltoegankelijk toilet
  • Er is een rolstoeltoegankelijke douche

Sailability zeildagen

Er worden bij VWDTP in overleg met Sailability verscheidene zeildagen georganiseerd. De zeildagen zijn bedoeld om mensen met een beperking de gelegenheid te geven te (leren) zeilen. Inschrijven hiervoor kan via deze site.

Er wordt gezeild met Hansa boten. De Hansa 303 kan door een of twee personen gezeild worden. Dit maakt de boot voor zowel beginnende als gevorderde zeilers geschikt. Deze boten kunnen niet omslaan of zinken en liggen heel stabiel in het water.

Ben je een beginnende zeiler, dan ga je samen met een ervaren vrijwilliger, in de boot. Kan je al zeilen, dan kan je er ook voor kiezen, om solo het water op te gaan.

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Vrijwilligers begeleiden je vanuit een volgboot en iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Op een zeildag wordt samen met vrijwilligers gezeild waarbij de beginnende zeiler ervaart wat het is om zelf een boot te besturen en de gevorderde zeiler een mooie tocht over het Paterswoldse meer kan maken.

De tijden waarop je verwacht wordt, worden een week van tevoren gecommuniceerd door de organisatie. Een en ander is afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers/zeilers.

Logo VWDTP Haren Sailability Locatie

Fotogalerij VWDTP aan het Paterswoldse Meer

mei 2022

juni 2022

juli 2022

september 2022

oktober 2022

+ Exporteer Evenementen