Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

KWV Frisia Grou (Friesland)

+ Google Maps
Prinses Wilhelminastraat 3
Grou, Friesland 9001 KE Nederland
06 – 15585795 https://kwvfrisia.nl/alles-is-mooglik/

Zeilen met een beperking bij KWV Frisia Grou (Friesland)

Zeilen met een beperking kan ook in Grou-Friesland. KWV Frisia laat gehandicapten kennismaken met de zeilsport! Meld je ook aan!

Elke donderdagavond van 19:00-21:00 uur organiseren we, begeleid door een vaste groep vrijwilligers, zeilavonden met zeilinstructie in de 2 pers. Hansa 303 en 1 pers.Liberty (wv 2 met joystick bediening). Deze trainingen zijn gericht op het (beter) leren zeilen en voor zowel geoefende als beginnende zeilers..

Vanaf 2 april tot 1 mei wordt er ook in de weekenden gezeild.

Locatie coördinator: Alles is Mooglik

Voorzitter: Eddy Slot:
Mobiel:0621268032
e-mail: aangepastzeilen@kwvfrisia.nl

Adres:
Zeilcentrum Grou
Prinses Wilhelminastraat 3
9001 KE Grou
tel. 06 – 15585795

website: KWV Frisia

Zeilen met een beperking bij KWV Frisia

Met de komst van Zeilcentrum Grou heeft KWV Frisia een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan: het watersporten mogelijk maken voor iedereen. Door haar activiteiten vanuit deze accommodatie te organiseren, kan het zeilen voor iedereen -maar met name voor mensen met een beperking – heel goed worden ondersteund. In en rond de accommodatie zijn alle faciliteiten aanwezig zoals een tilliften voor in en uit de boot, invalidentoilet en -douche en een botenkraan.

Om het zeilen voor mensen met een beperking te organiseren, is binnen KWV Frisia de commissie Alles is Mooglik (AiM) opgericht. Alles is Mooglik biedt voor alle leeftijden en op ieder gewenst moment mogelijkheden de zeilsport te komen beoefenen. AiM heeft 7 boten: 3 Hansa 303’s, die zowel door 1 als 2 personen kunnen worden gezeild en 4 Hansa Liberty’s, waarvan 2 met joystick besturing.

Elke donderdagavond organiseren we, begeleid door een vaste groep vrijwilligers, zeilavonden met zeilinstructie in deze boten. Deze trainingen zijn gericht op het (beter) leren (wedstrijd)zeilen  voor zowel geoefende als beginnende zeilers.

Daarnaast wordt er op de donderdagavond in Valken gezeild in het kader van Unified Sailing. De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee of meerdere watersporters. Een zeiler met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een zeiler zonder verstandelijke beperking (Unified partner). Samen vormen ze het Unified zeilteam. Zodra het mogelijk is, heeft de Unified Sporter de volledige controle over het roer en grootzeil.  Een aantal van onze zeilers doen reeds mee in het (internationale) Unified Sailing  wedstrijdcircuit.

De Hansa-klasse is al sinds jaren een vaste waarde tijdens onze wedstrijddagen.

Aangepaste faciliteiten:

Met gebruik van onze speciale rolstoellift of rolstoelopgang is de toegang tot een boot geen enkel probleem.

KWV Frisia Grou - Sailability locatie - zeilen met een handicap

Fotogalerij KWV Frisia Grou