Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WSV Giesbeek (Gelderland)

+ Google Maps
Havenweg 4
Giesbeek, Gelderland 6987 EP Nederland
0313-631434 https://www.wsvgiesbeek.nl/

Sailability bij WSV Giesbeek (bij Arnhem)

Watersporten met een beperking kan bij de Sailability locatie in Giesbeek. WSV Giesbeek laat gehandicapten kennismaken met de zeilsport! Meld je ook aan!

Locatie coördinator

Annette Oyevaar tel 06-42989747 (coördinatie deelnemers/zeilers)
Joyce de Kleijn (coördinatie vrijwilligers)

E-mail: aangepastzeilen@wsvgiesbeek.nl

Watersportvereniging Giesbeek
Havenweg 4
6987 EP Giesbeek
Tel: 0313-631434
Website: www.WSV Giesbeek

Sailability in Giesbeek

“Ook mensen met een beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten”

Ja, ja, dat zal wel maar ik heb …….. Nou en? Bij WSV Giesbeek kan je ongeacht je beperking toch zelf (leren) zeilen.

Je kunt je voor één keer opgeven of voor meerdere keren. Je beslist het zelf en betaalt per keer.  De kosten bedragen € 15,00 per zeiltoer van 90 minuten.

Vereniging

Watersportvereniging Giesbeek werd op 5 november 1969 opgericht door een aantal enthousiaste watersporters. Gedurende haar bestaan heeft de vereniging een constante groei van het aantal leden gekend; tegenwoordig heeft Watersportvereniging Giesbeek ca. 1450 leden, een aantal dat ook heden ten dage nog steeds groeit. Zij behoort daarmee tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland.

De vereniging organiseert tal van activiteiten op het gebied van surfen, zeilen en motorbootvaren; ook het sociale verenigingsleven is bruisend.

Watersportvereniging Giesbeek is aangesloten bij het Watersportverbond en het KNMC en bovendien is de vereniging Hoofdsteunpunt van het Watersportverbond regio Oost.

Aangepaste faciliteiten:

Het terrein en de instapsteiger zijn goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers, er is een aangepast toilet en een goed toegankelijke kleedruimte. Ook restaurant Ruumzicht is toegankelijk middels een minder valide lift.

Op de zeildagen voor mensen met een beperking is er altijd een groep van vrijwilligers aanwezig die helpen bij het instappen en meezeilen als dat nodig is. Op iedere zeildag is op het water een volgboot aanwezig die kan assisteren.

Veel gestelde vragen

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulpmiddelen (o.a. tillift), iedereen kunnen helpen.

Weinig zitbalans?

De boten zijn makkelijk van extra’s (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien.

Weinig of geen kracht in je armen?

De boot kan uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je zelfs met één vinger of met jouw kin de boot besturen.

Visuele beperking?

Ook hier is een oplossing voor. Eerst ga je onder begeleiding ervaring opdoen. Daarna word je vanaf de wal of een volgboot door een ervaren zeiler via een walkietalkie gecoacht.

Veel meer beperkingen ?

Denk niet: “Mijn beperking staat er niet bij dus ik kan niet mee doen.” Voor iedere beperking is er in samenspraak met jou een oplossing.

Veiligheid, nog nooit gezeild?

Geen probleem. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid

Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Neem de stap. Meld je aan. Kom een keer naar één van de zeildagen.

Watersport Vereniging Giesbeek

Fotogalerij Sailability WSV Giesbeek – Gelderland

juli 2022

augustus 2022

september 2022

oktober 2022

+ Exporteer Evenementen