Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WV de Schelde Bergen op Zoom

+ Google Maps
Calandweg 11
Bergen op Zoom, Noord Brabant 4612 PG Nederland
Maarten Velthoen 0653 729 628 https://wvdeschelde.nl/

Sailability bij Watersport Vereniging de Schelde in Bergen op Zoom

Dit jaar is zeilen voor personen met een fysieke beperking ook mogelijk bij de Watersport Vereniging de Schelde in Bergen op Zoom

Locatie coördinatoren:

Joris Volker
Mobiel: 06-11525947
E-mail: vzjeugd@wvdeschelde.nl

Maarten Velthoen
Mobiel: 06-53729628
E-mail: aanlagerwalsailability@gmail.com

Watersportvereniging De Schelde
Vermuidenweg 6
4612 PK Bergen op Zoom.

Sailability vindt plaats op de locatie Aan Lager Wal (de jeugd zeil locatie)
Calandweg 11
4612 PG Bergen op Zoom

Website Watersport Vereniging de Schelde

Sailability in Bergen op Zoom bij Watersport Vereniging de Schelde

WV de Schelde, Bergen op Zoom, de Vereniging heeft een tweetal locaties. Hoofdlocatie met jachthaven is gelegen aan de Vermuidenweg 6 te 4612 PK Bergen op Zoom.

De tweede locatie heet Zeilclub AanlagerWal, en is de jeugd zeil locatie van WV de Schelde te Bergen op Zoom. www.wvdeschelde.nl Hier zijn de Sailability schepen.  Adres AanLagerWal: Calandweg 11, 4612 PG Bergen op Zoom

Als je wilt zien hoe onze locatie eruitziet klik je op www.aanlagerwaljeugdzeilen.nl

In 2017 is er een geld inzamelactie gehouden middels een zogenoemde “Drakenbootrace” om op onze locatie het zeilen voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Dit in samenwerking met de Stichting “Sailability” die in heel Nederland bij watersportverenigingen dit zeilen faciliteert en ondersteunt.

In 2018 zijn er diverse zaken aangeschaft, allereerst een tweetal zeilboten, fabrikant Hansa Sailing uit Australië, type 303 wide, met als zeilnummers NED 2986 en NED 2938. Daarnaast til-liften, voetplaten op de steiger geplaatst, is een toilet omgebouwd tot gehandicapten toilet, is er een opslag container gekomen voor de boten en alle materialen om het zeilen te faciliteren.

Nu in 2019 gaan wij de zaken opstarten, prioriteit is dat wij zoeken als Vereniging allereerst naar mensen welke een begeleidingsteam gaan vormen die het zeilen voor gehandicapten mogelijk gaan maken. De bedoeling is dat uit Zeeland en West Brabant mensen zich via de Silability website zich kunnen aanmelden voor de dagen dat het begeleidingsteam aanwezig is om het zeilen mogelijk te maken.  Met een persoon in een rolstoel gaan wij de boot, de materialen en gebouw testen, zo nodig verbeteren en vooral een (wal) TEAM opbouwen!

Doel: laat je handicap achter op de steiger!

En geniet ervan om zelf te zeilen op ons water wat heet de “Binnenschelde”. Het is een 185 ha groot meer, vroeger onderdeel van de Oosterschelde, maar door de vorming van het Schelde Rijnkanaal tegenwoordig daarvan afgesloten. Voordeel is dat er dus zijn geen grote of snelle schepen op het water varen. Wij als Vereniging mogen wel varen met snelle schepen om onze jeugdzeilers en de Sailability zeilers te begeleiden.

WV De Schelde Sailability Locatie Logo
Word lid van WV De Schelde en vaar vanaf dan gratis op de Sailability dagen! Als je geen lid bent, betaal je €15 per keer. Meld je nu aan voor 1 of meer data!

Fotogalerij Watersport Vereniging de Schelde

mei 2022

juni 2022

+ Exporteer Evenementen