Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WV Het Bovenwater Lelystad

+ Google Maps
Uilenweg 15
Lelystad, Flevoland 8245 AB Nederland
071-5018222 en 06-51183852 https://wvbovenwater.nl/

Sailability bij WV Het Bovenwater – Lelystad

Gehandicaptensport voor mensen met een beperking kan bij de Sailability locatie in Lelystad. WV Het Bovenwater laat je kennismaken met de zeilsport!

“Iedereen moet kunnen zeilen – Daarom zijn wij een Sailability locatie!”

Locatie coördinator:

Han Mennen
Mobiel: 06-51183852
E-mail: han.mennen@live.nl

WV het Bovenwater
Uilenweg 15
8245 AB Lelystad
Website Het Bovenwater

Sailability in Lelystad bij WV Het Bovenwater

Sinds jaar en dag is WV het Bovenwater een vereniging met een regionale functie, die een belangrijke focus heeft op het jeugdzeilen. Plezier in de watersport is de reden van ons bestaan. De vereniging beschikt over een prachtig terrein met goede faciliteiten.

Het water dat wij benutten is uitstekend geschikt voor open boot klassen. Vanuit de gemeente en het waterschap heeft de vereniging een dispensatie om zeilers met motorboten te begeleiden. Verder zijn er geen andere gemotoriseerde vaartuigen op het Bovenwater toegestaan. Dat maakt de omgeving zeer geschikt voor jeugd die de beginselen van het zeilen op een veilige manier willen leren.

Vanaf het zeilseizoen 2012 zijn wij een Sailability locatie en kunnen we in aangepaste Hansa Dinghies het zeilen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking aanbieden.

Aangepaste faciliteiten

Het terrein en de instapsteiger met tillift zijn goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers, zo ook de kantine, aangepast toilet en kleedruimten. Op de zeildagen voor mensen met een beperking is er altijd een groep van vrijwilligers aanwezig die helpen bij het instappen en meezeilen als dat nodig is. Op iedere zeildag is op het water een volgboot aanwezig die kan assisteren als dat nodig is.

WSV Het Bovenwater Lelystad - Sailability Locatie - Zeilen met een handicap

Fotogalerij Sailability WV Het Bovenwater Lelystad