Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WV Zeewolde

+ Google Maps
Bolhaven
Zeewolde, Flevoland 3891 AC Nederland
036 - 523 6671 https://www.wvzeewolde.nl/

Sailability bij WV Zeewolde (Flevoland)

Watersporten met een beperking kan bij de Sailability locatie in Zeewolde. WV Zeewolde laat gehandicapten kennismaken met de zeilsport! Meld je ook aan!

Er zijn geen vaste data – stuur een mail wanneer je belangstelling hebt om te zeilen in Zeewolde.

Locatie coördinator:

Wilma van den Broek
Telefoon: 06-50460904 / 0341-422324
hansa@wvzeewolde.nl .

Sailability in Zeewolde

Sinds mei 2017 is WV Zeewolde het Hansa Regatta Centrum van Nederland. Wil je met andere mensen die kunnen zeilen ervaringen uitwisselen over het trimmen van de boot? Wil je af en toe een wedstrijdje varen? Wil je kijken of wedstrijdzeilen iets voor jou is? Ben je toe aan een volgende stap in het zeilen? Neem contact op met de coördinator van het Hansa zeilen bij WV Zeewolde; Wilma van den Broek.

De vereniging heeft een samenwerkingsverband met Sailability Nederland.

Wil je leren zeilen op wekelijkse basis? In Zeewolde wordt er ieder jaar begonnen met een lesgroepje voor kinderen/jongeren. Dit betekent niet dat je als volwassene niet mee mag doen hoor! We proberen de jeugd wel met de jeugd zonder beperkingen mee te laten doen.

We zeilen wanneer we zelf willen. We hebben met elkaar een schema gemaakt waarop iedereen aangeeft wanneer hij/zij wil zeilen. We spreken met elkaar af wanneer we een trainer inhuren, wanneer we een wedstrijdje willen doen, enz. We hebben een paar zeilers met Paralympische ervaring, zij geven ook af en toe training. Gemiddeld zeilen we een keer per week maar soms wordt er door mensen op verschillende dagen gezeild.

Bijna iedereen heeft een eigen Hansa Liberty maar dat is geen vereiste. We hebben er ook een van de club. Als er meer belangstelling is dan we aan kunnen, zullen we gaan kijken of we er een of meer boten bij aan kunnen schaffen.

Het Hansa zeilen in Zeewolde is net als het Optimist zeilen, een onderdeel van de vereniging. We hebben dezelfde rechten en dezelfde plichten dan andere leden. De meeste zeilers zijn minder draagkrachtig en daarom zoeken we sponsoring voor bepaalde kosten.

Hoe werkt het

Uiteraard kan je eerst komen kijken, meedoen en bepalen of je het wat vindt om bij de club in Zeewolde te zeilen. Er ligt een Hansa Liberty die in bruikleen is van Sailability Nederland. Deze boot is door alle leden van de club te huren. We willen graag geïntegreerd zeilen.

De club heeft een toegankelijk clubschip, een aangepast toilet, een tillift om mensen in en uit de boot te tillen, een toegankelijke steiger en is goed bereikbaar met auto en rolstoel.

Als je na de kennismaking besluit om in Zeewolde te willen zeilen dien je lid te worden van de vereniging en zelf te zorgen dat je boot wordt op- en afgetuigd en dat je zelf in en uit de boot komt. Voor mensen met een beperking komt dit neer op een vrijwilliger regelen en/of iemand met je PGB (Persoonsgebonden Budget) in te huren.

Als je meer wil weten neem contact op!

- Sailability Locatie - Zeilen met een handicap
Bijna elke zaterdag van april tot oktober wordt er gezeild. Wil je een keer meedoen? Of gewoon kijken? Stuur een mail naar hansa@wvzeewolde.nl.

Fotogalerij Sailability WV Zeewolde Flevoland