Sailability Nieuws2019-03-13T15:08:51+01:00

Stichting Sailability – Het laatste nieuws

Nieuwsberichten van Sailability – zeilen voor mensen met een beperking. Over onze Volvo Ocean race ambassadeur, events, zeildagen en nieuwe aanwinsten.

Sponsoren Sailability

Inschrijven nieuwsbrief!

1909, 2021

Sailability KR&Z Het Spaarne Haarlem in beeld tijdens de Spaarne Zeil Cup

Afgelopen wk end werd er op het water flink gestreden om de Spaarne Zeil Cup. Sailability KR&Z Het Spaarne Haarlem was er bij en nodigt mensen met een beperking van harte uit om te komen zeilen. Ook vrijwilligers om het zeilen te begeleiden zijn welkom. Dus aarzel niet en meldt je aan!

2908, 2021

Yngling Club Holland, bedankt!

Stichting Sailability Nederland bedankt Yngling Club Holland voor de recente ludieke sponsoractie: Yngling bedankt voor jullie steun!

806, 2021

De Hansa Open Nederlandse Kampioenschappen gaan door op 2,3 en 4 juli 2021!

De Hansa Open Nederlandse Kampioenschappen gaan door op 2, 3 en 4 juli 2021. De inschrijving is open en staat online. Doe mee. Iedereen mag meedoen! Combinaties van vrijwilligers en deelnemers. Er wordt gevaren in de Hansa 2.3 de 303 en de Liberty. Meer weten? Kijk op deze site voor meer informatie.

406, 2021

Sailability Uitgeest in regionale media

Tijdens de zeildag op zondag 30 mei kwam RTV Heemskerk langs voor het maken van een videoreportage over het zeilen bij Sailability Uitgeest. Bekijk hier de volledige reportage op YouTube.

910, 2019

Zeilen voor mensen met een beperking in Groningen

Zeilen voor mensen met een beperking in Groningen Deze zomer zijn er bij  Vereniging Watersport De Twee Provincien (VWDTP) in Haren Gr 3 zeildagen georganiseerd voor mensen met een lichamelijke beperking. De bootjes die door Sailability Nederland m.b.v de sponsors TVM en FGS ter beschikking zijn gesteld zijn zeer geschikt voor deze doelgroep. Helaas moest door het weer 1 dag worden afgelast maar op de resterende 2 dagen hebben al 9 mensen heerlijk gezeild met de hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers van de vereniging. De deelnemers hebben genoten van het zeilen. Ze vertelde dat het zeilen hen een gevoel van vrijheid gaf en dat het heerlijk was om buiten te zijn. Het is de planning dat ook volgend jaar [...]

710, 2019

Van Schenkeveld Advocaten/gift

Vanwege hun jubileum overhandigde Van Schenkeveld Advocaten onze penningmeester recent een cheque ten bedrage van € 3440.  Tevreden klant als kernwaarde Als toonaangevend kantoor bieden wij heldere, in de praktijk werkzame oplossingen voor al uw juridische vragen en problemen. Wij luisteren naar onze klanten en verdiepen ons in wat u bezig houdt. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Zit u met een persoonlijke kwestie, heeft u een probleem met uw onderneming of zijn er andere zaken waarbij u juridische hulp kunt gebruiken? Neem vandaag nog contact op, www.schenkeveldadvocaten.nl

110, 2019

Nieuwe website

Nieuwe website! Dankzij een gift en Janneke Nijenhuis van WPWM-Wordpress Website Maken hebben wij een nieuwe website kunnen laten bouwen, die  zeker de moeite waard is om regelmatig te gaan bezoeken! Ook op zoek naar een nieuwe website? Neem contact op met WP Website Maken!

1909, 2019

Nieuws Sailability bij WV Willemstad!

Sailability Willemstad in opstartfase! Na de nodige voorbereidingen is Sailability bij WVWillemstad van start! De Hansa 303 is geleverd en is nu eigendom van de vereniging, met dank aan het Rabobank-Cooperatiefonds. De Rabobank heeft hier een officieel fotomoment van gemaakt, waarbij we samen met Korstiaan Dane trots onze boot mochten showen. Dankzij diverse sponsoren (waaronder een bijdrage van de Vrouwen-van-Nu uit Willemstad), zijn ook een lift, reddingsvesten en portofoons aangeschaft. De eerste deelnemer heeft inmiddels gevaren! De grote glimlach op het gezicht van Remko (en die van zijn ouders, begeleider en medebewoners die allemaal kwamen kijken) zei genoeg: Voor dit kleine beetje geluk zetten wij ons als verenging graag in, het was voor iedereen genieten! Inmiddels hebben meerdere geïnteresseerden zich [...]

1808, 2019

HISWA te Water, Lelystad, 4 t/m 8 september 2019

Flyer Aangepast Watersporten Hiswa Te Water 1 Laat je handicap achter op de HISWA te Water steiger in Lelystad Watersporten behoren tot de leukste sporten die er zijn. Op het water voel je je vrij en onafhankelijk. De golven en de wind, de elementen van de natuur, zorgen voor ontspanning in je lijf. Ook mensen met een beperking kunnen genieten van de watersport. Wat is er mogelijk? Veel, of misschien wel alles? Onder het motto ‘Laat je handicap achter op de (Hiswa te Water) steiger’ organiseren acht organisaties op het gebied van aangepast watersporten kennismakingsdagen op de Hiswa te Water in de Bataviahaven te Lelystad. Er zijn demonstratie dagen en er is altijd wel een mogelijkheid om een van de [...]

2807, 2019

Sailability De Koenen Amsterdam krijgt nieuwe boot!

Sailability De Koenen Amsterdam krijgt nieuwe boot! Met dank aan een genereuze donateur krijgt De Koenen een nieuw Sailability bootje!  Fijn dat er regelmatig donateurs/sponsors zijn die Sailability een goed hart toedragen. Met dank aan mevrouw Moore-Boon en haar man Eind juni werd een nieuw bootje gedoopt. De Annemoon. De boot is geschonken door mevrouw Anne Moore-Boon en haar echtgenoot. Hierbij nog een aantal mooie foto’s van dit mooie moment. Inmiddels is de boot al veel ingezet en we zijn er erg blij mee.  

2607, 2019

WV Aegir, Rotterdam – SV14

Dankzij lokale sponsoren en aanzienlijke bijdragen van de Stichtingen Aelwijn Florisz en Mundo Crastino Meliori gaat WV Aegir een SV-14 aanschaffen. Watersportvereniging Aegir is gelegen aan de Bergse Voorplas, een van de mooiste plekjes van Rotterdam Hillegersberg. Aegir is in 1926 opgericht en heeft sindsdien een aantal kampioenen voortgebracht. Het is wonderlijk dat er zoveel goede zeilers van de kleine Bergse Voorplas komen. Met de komst van een SV-14, een stoere zeilboot,  wordt bij Sailability een nieuwe dimensie toegevoegd aan het zeilen voor mensen met een beperking. De moderne rompvorm is niet alleen nodig om snel te zeilen, maar vooral ook om maximale stabiliteit te bieden. Vanwege de beperkte mobiliteit van de bemanning moet de boot zo rechtop mogelijk varen. [...]

1607, 2019

VWDTP Haren – aanschaf boot

Hansa 303 voor VWDTP, Haren Dankzij giften van De Ronde Tafel 107 - Groningen, TVM foundation en Van der Hucht de Beukelaer Stichting kunnen wij eind juli een Hansa 303 gaan aanschaffen voor Vereniging Watersport de Twee Provinciën voor zeilen op het Paterswoldsemeer. Zeilen voor personen met een fysieke beperking is nu ook mogelijk bij de VWDTP aan het Patersoldsemeer. In samenwerking met Sailability zijn 3 zeildagen georganiseerd, de volgende op 7 september. Er wordt gezeild in een Hansa 303.

1706, 2019

Nieuwe tilliften dankzij Stichting Theodora Boasson

Dankzij een gift van Stichting Theodora Boasson kunnen wij twee oude tilliften vervangen door nieuwe! Wat is een zeildag bij Sailability? De zeildagen zijn bedoeld om mensen met een handicap de gelegenheid te geven te (leren) zeilen. De vrijwilligers zijn rond 10:00 uur op de vereniging(en) ne de eerste zeilers komen om 10:45 uur. Om 11;)) uur begint dan het zeilen, waarvoor - indien nodig - de zitting in de boot wordt aangepast, je met de tillift aan boord getild wordt en de electrische joystick op een voor jou geschikte plaats vastgemaakt. Afhankelijk van het aantal boten zeilers eindigt de zeildag tussen 16:00 en 17:00 uur. Iedere deelnemer zeilt 90 minuten tegen een vergoeding.

306, 2019

Stichting Elise Mathilde/WSV Willemstad

Stichting Elise Mathilde/WSV Willemstad steunt Sailability Een gift van Stichting Elise Mathilde gaan wij gebruiken voor verdere aanpassingen aan de steiger op onze Sailability locatie in Willemstad. WSV Willemstad wil zeilen en plezier op het water voor iedereen mogelijk maken! Ook mensen met een beperking zijn van harte welkom om kennis te maken met de zeilsport. Met ingang van het zeilseizoen 2019 is Sailability een onderdeel van WSV Willemstad met als doel om mensen met een beperking zelfstandig te leren zeilen. Gezeild wordt in een Hansa 303 is een speciaal ontworpen zeilbootje voor mensen met een beperking. Het is eenvoudig te bedienen, kan niet omslaan en geschikt voor jong en oud.

2905, 2019

Hélène de Montigny Stichting/WSV Willemstad steunt Sailability

Hélène de Montigny Stichting/WSV Willemstad steunt Sailability De Hélène de Montigny Stichting heeft het mogelijk gemaakt dat wij een tillift konden aanschaffen voor de Sailability locatie bij Watersport Vereniging Willemstad, waar sinds dit jaar een Sailability afdeling werd opgericht. Bij deze watersportverenging kan je ongeacht jouw handicap toch (leren) zeilen. Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulp middelen, o.a. een tillift, iedereen kunnen helpen. De boten zijn makkelijk van extra's  (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien. Denk dus niet dat jouw handicap in de weg staat om te (leren) zeilen bij Sailability. Over de Hélène de Montigny Stichting Na de dood van haar echtgenoot, jhr. M.P.W.F. van den Santheuvel, erfde Cornelia Petronella van den Santheuvel-Sobbe in 1904 [...]

2305, 2019

Secretariaat Stichting Sailability is verhuisd naar Goes

Secretariaat Stichting Sailability is verhuisd Mevrouw Sandra de Loos heeft het secretariaat van onze Stichting overgenomen van Albert Bruinsma, die zich nu gaat toeleggen op fondsenwerving. Haar contactgegevens: Lijsterbesstraat 17, 4462 SX Goes en te bereiken onder mobiel telefoonnummer 06 83 24 33 98 en/of mail secretaris@sailability.nl Laat je handicap achter op de steiger en kom op één van onze zestien locaties in het land zeilen. Voor € 15 heb je, onder leiding van onze vrijwilligers, 90 minuten zeilplezier.  

2305, 2019

Tillift voor WSV “Aegir” in Rotterdam/ANWB fonds

ANWB Fonds doneert aan Sailability voor tillift in Rotterdam Dankzij een gift van het ANWB fonds hebben wij een tillift kunnen aanschaffen voor WSV "Aegir", onze nieuwe  locatie in Rotterdam. Kom zeilen op de Bergse Voorplas, een van de mooiste plekjes van Rotterdam Hillegersberg en laat je handicap achter op de steiger. Hoe? Je zeilt in een aangepaste boot, die niet kan omslaan. Een vrijwilliger kan - wanneer je geen zeilervaring hebt of als je dit fijn vindt - met je mee. Daarnaast steunen de vrijwilligers van WSV "Aegir" je vanaf de kant en bij het instappen. Omdat de boten klein zijn, kan je zittend zowel de zeilen als het roer(stuur) bedienen. Ook slechtziende zeilers kunnen bij Sailability terecht! Enthousiast [...]

2504, 2019

Opstarten nieuwe aangepast zeilen locaties van Sailability

3 Nieuwe Sailability locaties in 2019 Dankzij meerdere sponsoren zijn wij in staat om onze doelstelling voor 2019, het opstarten van drie nieuwe locaties (Haren, Rotterdam en Willemstad) te verwezenlijken. Neem zelf het roer in handen en ervaar de vrijheid van onbeperkt zeilplezier, kom zeilen bij één van de 16 Sailability locaties in het land. Ook mensen met een handicap moeten van de zeilsport kunnen genieten. Veiligheid staat natuurlijk voorop, er wordt gezeild in Hansa boten, die niet kunnen omslaan of zinken en liggen heel stabiel in het water, dankzij een zware kiel. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid, geniet van wind, lucht en [...]

1503, 2019

Sailability nieuws op de Hiswa 6-10 maart 2019

Sailability nieuws op de Hiswa 6-10 maart 2019 Van 6 tot 10 maart 2019 gaf ook Sailability weer acte de presence op de Hiswa - Amsterdam Boat Show in de Rai in Amsterdam. Zeilvereniging ZWVU Uitgeest presenteerde de nieuwe sportieve S\V 14 racer waarmee je deze zomer kunt komen zeilen in Uitgeest. Bekijk alle data op de kalender van Uitgeest of bezoek de opendag in Uitgeest op 22 april 2019! Daarnaast brachten de zeilers van de Hansa Klasse. Deze vereniging werd opgericht in 2012 en heeft boten die voor iederen toegankelijk zijn. Jong, oud, met of zonder beperking. De klasse heeft een Sailability bestuurslid in het bestuur gevraagd omdat Sailability het grootste deel van de Access boten in [...]

2506, 2018

Ambassadeur Sailability Simeon Tienpont – Team Akzo Volvo Ocean Race

Simeon Tienpont - Team Akzo - Volvo Ocean Race Ambassadeur Simeon Tienpont over Sailability Stichting Sailability Nederland feliciteert haar ambassadeur Simeon Tienpont en zijn team AkzoNobel met haar behouden aankomst in Scheveningen. Wij feliciteren o.a. met het behalen van de 1e plaats in Auckland. Wat hebben jullie goed gezeild en hebben wij genoten van de vele mooie zeilmomenten. Zeilmomenten waarvan Sailability en haar ambassadeur Simeon Tienpont vinden dat ook mensen met een beperking zelfstandig moeten kunnen zeilen. Simeon heeft tijd vrijgemaakt om vast te leggen in een video waarom hij het belangrijk vindt om onze ambassadeur te zijn. Wat hebben we genoten van de spectaculaire beelden en wat was het [...]

2105, 2018

Sailability Zeildag met Roos Prommenschenckel

Sailability Zeildag met Roos Prommenschenckel Ahoy - Laat je handicap achter op de steiger Roos Prommenschenckel en haar vrienden konden op 21 mei j.l. hun handicap even op de steiger achterlaten. Op 21 mei werd, tijdens een heerlijk zonnige dag met een lekker windje, door Roos Prommenschenkel en vrienden gezeild bij Ottenhome in Kortenhoef. Over Sailability Sailability stelt dat iedereen kan zeilen, ongeacht hun handicap. De organisatie heeft inmiddels zestien locaties in Nederland. Op initiatief van Sailability ambassadeur Roos Prommenschenckel werd onlangs een zeildag georganiseerd bij Ottenhome in Kortenhoef om te laten zien dat om te kunnen zeilen, er geen beperkingen zijn. “De meeste aangepaste sporten lijken niet meer op [...]

1509, 2013

Sailability 10-jarig Jubileum september 2013

Sailability 10-jarig Jubileum september 2013 Succesvol jubileumfeest, 10 jaar Meer dan 100 zeilers, vrijwilligers, sponsoren en geïnteresseerden hebben de middag en avond bijgewoond van het 10-jarig jubileum van Sailability Een geslaagde informatieve en sportieve middag met na afloop een heel gezellige avond. Dit alles op de locatie van Watersportvereniging De Braassem te Roelofarendsveen.

Ga naar de bovenkant