Ambassadeurs Stichting Sailability

Veel mensen ondersteunen de doelstellingen van Stichting Sailability Nederland in woord en daad.
Allen doen dat belangeloos en tot deze groep behoren ook onze Ambassadeurs

Rody Franken

Watersporter en Bestuurslid Watersportverbond, aandachtsgebied Sport en Recreatie

Rody Franken Ambassadeur Sailability

Een leven lang zorgeloos watersporten mogelijk maken!

Dat is waar we aan werken vanuit het Watersportverbond. Dit doen we via de verenigingen in het land en in samenwerking met anderen. Het is geweldig hoe Sailability hier invulling aan geeft met al haar vrijwilligers.

Sailability ondersteunt verenigingen in het opstarten en organiseren van zeildagen voor mensen met een beperking. Zeilen is voor hen misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt. Het is echter ongelooflijk wat allemaal mogelijk is. Er zijn veel blije gezichten te zien tijdens de zeildag. Voor enkele deelnemers leidt dit tot de start van een structurele nieuwe (recreatie)sport, nieuwe contacten en vrienden.

Als watersporter ken ik het gevoel van vrijheid op het water, dat is iets wat alle watersporters kennen en met elkaar delen. Het is mooi dat de deelnemers dit ook kunnen ervaren.

Ik ben er trots op hoe Sailability met groot enthousiasme al 12 verenigingen geholpen heeft bij het aanbieden van aangepast zeilen. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers beleven hier veel plezier aan.

Neem daarom contact op met Sailability! Zowel deelnemers, vrijwilligers als verenigingen kunnen bij Sailability terecht om zorgeloos aangepast watersporten voor meer mensen mogelijk te maken.

Roos Prommenschenckel

Mis(s) 2006 en oprichtster van de Roos Prommenschenckel Foundation

Roos Prommenschenckel Ambassadeur Sailability

Zeilen geeft een gevoel van vrijheid!

Roos Astrid Prommenschenckel is winnaar van de Misverkiezing 2006 en was ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Roos heeft sinds 2004 de zeldzame handicap torticollis spasmodica, waarbij de nek door een foutieve spierspanning in een abnormale stand staat.

Sporten is wel iets dat ik mis, maar als ik naar de meeste aangepaste sporten kijk, spreken ze mij toch niet zo aan. Doordat ik mijn eigen rolstoel niet kan voortbewegen ben ik afhankelijk van anderen en lijkt het vaak niet meer op de oorspronkelijke sport.

Zeilen met Sailability is wel heel leuk, want dit is gewoon echt zeilen.

Door de minimale veranderingen, het feit dat ik helemaal alleen in een zeilboot lig en alles zelf kan bedienen, krijg ik het gevoel dat ik geen beperking heb.

Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en het is ook nog eens ontzettend spannend.

Zeiler Simeon Tienpoint

Bekend van o.a. America’s Cup en Volvo Ocean Race. Conny van Rietschoten Trofee 2013

Simeon Tienpoint Ambassadeur Sailability

De strijd aangaan met de elementen geeft een kick!

Als professioneel wedstrijdzeiler ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij vele grote internationale campagnes die onder meer deelnamen aan de America’s Cup en Volvo Ocean Race. Daardoor kreeg ik het voorrecht om eind 2009 kennis te maken met de stichting Sailability door een lezing te geven over mijn zeilactiviteiten. De opbrengst van de lezing zou ten gunste zijn voor een nieuwe boot voor op de Sloterplas in Amsterdam.

Tijdens deze avond heb ik voor het eerst mogen kennismaken met het ongelooflijke enthousiasme waarmee mensen zich inzetten voor deze stichting. Het enthousiasme werkte aanstekelijk op mij en ik kreeg de eer om de nieuwe boot op locatie te mogen dopen!

Een fantastische middag zeilen volgde daarop en het werd mij eens temeer duidelijk, hoeveel plezier zeilen geeft aan wie dan ook en waar dan ook! Uit ervaring kan ik spreken dat het niet uitmaakt om te zeilen in wat voor een boot of waar ter wereld. De strijd aan durven gaan met de elementen op het water geeft een kick!

Een gevoel van vrijheid die moeilijk in woorden is uit te drukken maar die je moet ervaren.

Een stichting die deze ervaring kan geven aan mensen waarvoor deze mogelijkheid vanwege een handicap niet altijd zo vanzelfsprekend is, is fantastisch!! Als zeiler en ambassadeur van de Stichting Sailability vind ik het een eer om hieraan bij te dragen!

Paul Medendorp

Lid Raad van Bestuur Delta Lloyd NV

Paul Medendorp Ambassadeur Sailability

Bij zeilen hoort een gevoel van “gelukzaligheid”

Als lid van de raad van bestuur van Delta Lloyd Groep kom ik wel aan m’n trekken wat zeilen betreft. Waar ik privé onvoldoende aan zeilen toekom, wordt dat zakelijk met regelmaat gecompenseerd.

Als hoofdsponsor van het watersportverbond, de kernploeg, de olympische klassen incl., – en terecht! – de paralympische klassen, kom ik regelmatig met zeilers en zeilen in aanraking.Het biedt me ook buitenkansjes zoals het, samen met echte zeiltoppers onder schipper Bouwe Bekking, verbreken van het Nortsea snelheidsrecord (5 uur 36 minuten en 18 seconden).

Het betekent dat we ook veel relaties, klanten en medewerkers in contact brengen met het zeilen. Op die manier ben ik in contact gekomen met Sailability.

Geweldig hoe vrijwilligers de deelnemers aan de “Delta Lloyd Hylper Hurdsilerij” enthousiast maakten en geld ophaalden voor een nieuwe boot. Net zo enthousiast waren de vrijwilligers die tijdens de zeildag van het “Delta Lloyd Young Talent Network” meezeilden en de boodschap uitdroegen. Ook hier werden fondsen ingezameld, nu voor een nieuwe lift.

Ik ben dan ook hartstikke blij dat ik iets kan bijdragen aan het plezier van mensen met een “lastig lichaam” die, mits goed geregeld en hier en daar wat aangepast, fantastisch kunnen zeilen. En er net zoveel plezier aan beleven als ik, net zo goed – of waarschijnlijk beter – presteren en het gevoel van “gelukzaligheid” krijgen dat bij zeilen hoort. Je even los voelen van alle gedoe, even in een andere wereld verkeren.

Thierry Schmitter

Wedstrijdzeiler – Wereldkampioen 2.4 mtr

Thierry Schmitter Ambassadeur Sailability

Leven voor je passie!

Als wedstrijdzeiler op het hoogste niveau met een beperking (dwarslaesie) weet ik hoe belangrijk en verrijkend het is om zelfstandig op het water te bewegen.

Eenmaal in de boot, met in één hand het roer en in de andere hand het schoot, voel je ineens “vrij”.

Ik voel mij ook sterk en competitief zoals vroeger in de bergen. Op het water verleg je grenzen. Je kan dus ook minder valide zijn en van en voor je passie leven.

Dit is precies wat ik wil delen met iedereen die de uitdaging aandurft om in een zeilboot te stappen.

Daarom vind ik wat Stichting Sailability Nederland doet zo belangrijk.