Sailability nieuws op de Hiswa 6-10 maart 2019

Van 6 tot 10 maart 2019 gaf ook Sailability weer acte de presence op de Hiswa – Amsterdam Boat Show in de Rai in Amsterdam. Zeilvereniging ZWVU Uitgeest presenteerde de nieuwe sportieve S\V 14 racer waarmee je deze zomer kunt komen zeilen in Uitgeest. Bekijk alle data op de kalender van Uitgeest of bezoek de opendag in Uitgeest op 22 april 2019!

Daarnaast brachten de zeilers van de Hansa Klasse. Deze vereniging werd opgericht in 2012 en heeft boten die voor iederen toegankelijk zijn. Jong, oud, met of zonder beperking. De klasse heeft een Sailability bestuurslid in het bestuur gevraagd omdat Sailability het grootste deel van de Access boten in Nederland bezit.

De Hansa-klasse bevat 4 boottypes, Hansa 2.3, Hansa 303, Liberty en de Skud18. Na de Paralympische Spelen van 2016 is zeilen van de Paralympische kalender. Para World Sailing is de nieuwe naam voor de IFDS en ISAF heet tegenwoordig World Sailing. De Hansa 303 Wide eenpersoons (man/vrouw) is de nieuwe Paralympische boot. Deze wordt tijdens officiële EK’s en WK’s, die georganiseerd zijn door Para World Sailing, gebruikt. Het is belangrijk voor de toekomst van het Paralympisch zeilen dat er zoveel mogelijk mensen met een beperking in deze klasse of een andere paralympische klasse, meedoen.

De Hansa klasse is een door de World Sailing erkende klasse. Om het jaar wordt er een Hansa WK gehouden. In het tussen liggende jaar wordt een continentaal evenement georganiseerd.

Nieuwe aanwinst Uitgeest

Sailability Hiswa 2019

Nieuwe aanwinst Uitgeest

Hiswa 2019 Uitgeest Nieuwe Sportieve Sv 14 Racer Zeilbo

Bezoek Hans Klasse op Hiswa

Sailability Op Hiswa 2019 - Zeilers Hansa Klasse op bezoek