Vacature Bestuurslid Communicatie & PR Stichting Sailability Nederland

 Stichting Sailability Nederland (SSN) heeft als missie zeilen voor mensen met een beperking mogelijk te maken, met of zonder zeilervaring. Daartoe werken we samen met watersportverenigingen en -organisaties. SSN streeft naar een landelijk dekkend netwerk van locaties waar deze vorm van zeilen mogelijk is. SSN neemt daarvoor initiatieven en ondersteunt locaties bij het opzetten en in stand houden van deze activiteit.

Heb jij (werk)ervaring in het vakgebied van (digital/online)marketing, communicatie & pr? Heb je visie, betrokkenheid en leg je makkelijk contacten? Heb je affiniteit met zeilen en/of de doelgroep en draag je de missie en activiteiten van Stichting Sailability Nederland een warm hart toe?

Dan hebben we een mooie kans voor jou!

Stichting Sailability Nederland is namelijk op zoek naar een actief bestuurslid die zich bezig zal houden met communicatie & pr, gericht op verdere bekendheid van Sailability onder zeilers, vrijwilligers, sponsoren en donateurs. Als bestuurslid werk je samen met andere vrijwilligers die zich bezig houden met de communicatie en pr werkzaamheden

Het gaat om vrijwilligerswerk waarmee wordt bijgedragen aan hervonden plezier in het leven en herwonnen zelfvertrouwen. Een zeildag levert doorgaans een blije lach op het gezicht van de deelnemers op.

Wat zijn de belangrijkste taken?:

  1. Verzamelen van relevant nieuws en contentwaardige berichten vanuit de Sailability locaties en verwerken tot effectieve communicatie
  2. Opzetten en uitvoeren van de social media strategie en verspreiden van social posts
  3. Beheer en update van de communicatie op de Sailability website (SEO)
  4. Opzet en verspreiden van nieuwsbrieven
  5. Beheer van het Sailability nieuws, foto en video archief
  6. Sailability communicatie & pr activiteiten bij relevante (zeil)events

Deze rol kan grotendeels vanuit huis worden vervuld en neemt – afhankelijk van de eigen invulling – enkele uren per week in beslag. Het bestuur komt op structurele basis samen in (online) meetings.

Lijkt het je leuk en heb je interesse? Leg dan contact met Jan-Willem de Vries – Voorzitter@sailability.nl