Lelystad – WSV het Bovenwater

Wimpel Bovenwater vrijstaand

Zeildagen 2018

  • mei: zondag 27
  • juni: zondag 24
  • juli: zondag 1 en 29
  • augustus: zondag 26
  • september: zondag 19 en 30
  • october: zondag 14

Wil je komen zeilen of vrijwilliger worden ?
Meld je aan klik hier.

Of neem contact op met de locatie coördinator:

Han Mennen
Mobiel: 06-42187029
E-mail: han.mennen@live.nl

Adres
WV het Bovenwater
Uilenweg 15
8245 AB  Lelystad
http://www.wvbovenwater.nl
WV het Bovenwater

Sinds jaar en dag is WV het Bovenwater een vereniging met een regionale functie, die een belangrijke focus heeft op het jeugdzeilen. Plezier in de watersport is de reden van ons bestaan. De vereniging beschikt over een prachtig terrein met goede faciliteiten.

Het water dat wij benutten is uitstekend geschikt voor open boot klassen. Vanuit de gemeente en het waterschap heeft de vereniging een dispensatie om zeilers met motorboten te begeleiden. Verder zijn er geen andere gemotoriseerde vaartuigen op het Bovenwater toegestaan. Dat maakt de omgeving zeer geschikt voor jeugd die de beginselen van het zeilen op een veilige manier willen leren.

Vanaf het zeilseizoen 2012 zijn wij een Sailability locatie en kunnen we in aangepaste Hansa Dinghies het zeilen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking aanbieden.

Aangepaste faciliteiten

Het terrein en de instapsteiger met tillift zijn goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers, zo ook de kantine, aangepast toilet en kleedruimten.  Op de zeildagen voor mensen met een beperking is er altijd een groep van vrijwilligers aanwezig die helpen bij het instappen en meezeilen als dat nodig is. Op iedere zeildag is op het water een volgboot aanwezig die kan assisteren als dat nodig is.

Routebeschrijving

Is te vinden in het hoofdmenu op bovenstaande website onder “Vereniging”. Je kunt ook klikken op de link voor een routeplanner


Grotere kaart weergeven