Warmond-KWV de Kaag

Kaagsailability-logo

 

 

Zeildagen 2018:
. mei: zaterdag 12 en zondag 20
. juni: zondag 10
. juli: zaterdag 9 en zondag 29
. augustus: zaterdag 4, 18 en 25
. september: zaterdag 1 en 30, zondag 16


Wil je komen zeilen of vrijwilliger worden ?

Meld je aan klik hier.

Of neem contact op met de locatie coördinator:
Elmer Koning
Tel: 071 5190527
Mobiel: 06 40266607
E-mail: elmer.koning@ziggo.nl

Adres:
Clubhuis De Kaagsociëteit
Sweilandpolder 8 (voor navigatie systemen Zijldijk 1)
2362 AG Warmond
tel. 071-5018222
website: www.kwvdekaag.nl

 

Koninklijke Watersportvereniging de Kaag.

De vereniging is in 1910 opgericht met als doel het organiseren van zeil en roei wedstrijden. Bij de oprichting had de vereniging 59 leden. Inmiddels is het ledental gegroeid naar ongeveer 1600 leden. Wedstrijdzeilen is nog steeds een belangrijk onderdeel, maar ook motorbootvaarders en sloeproeiers maken tegenwoordig een belangrijk deel uit van de vereniging. vanaf augustus 2014 kunnen ook mensen met een beperking komen zeilen.

De vereniging heeft op dit moment 3 jachthavens (met in totaal ongeveer 600 ligplaatsen). De trots is de Kaagsocieteit. Dit verenigingsgebouw staat vlak langs de plassen en is de uitvalbasis voor de landelijk bekende Kaagweek.

Het secretariaat (het havenkantoor) is gevestigd in haven West te Warmond. Haven Oost is de grootste haven. Deze haven ligt tegenover Haven West.

De vereniging beschikt verder over een groot aantal boten, zowel ten behoeve van de opleiding, het begeleiden van opleidingen en wedstrijden alsmede een aantal zeilboten die door leden gehuurd kunnen worden.

Aangepaste Faciliteiten:
Het terrein van het Watersportcentrum en de sociëteit zijn voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk.
Er is een aangepast toilet.

 

 

Hoe bereik ik de Kaagsocieteit ?

 

Over de weg

Beschikt u over navigatie in de auto? Programmeer dan:
Vanuit de richting Amsterdam (noorden of noordwest): Zijldijk 28, Leiderdorp. U komt uit bij Brasserie De Zijlstroom, die laat u rechts liggen en u rijdt gewoon rechtdoor, met het water aan uw linkerhand tot aan de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.
Vanuit de richting Utrecht / Den Haag (zuiden of zuidoosten): Zijldijk 11, Warmond. U komt uit bij de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.
Geen navigatie?: Neem op de A4, de afslag 6 Hoogmade/Leiderdorp. Volg de richting Leiden Centrum. Komt u vanaf de richting Amsterdam dan passeert u 4 rotondes, vanaf de richting Den Haag 5 rotondes. Hou de richting Leiden Centrum aan tot de eerste verkeerslichten. Hier slaat u linksaf, volgende afslag direct rechts, einde van de weg op T-splitsing bij het water weer rechts. U rijdt deze weg, de Zijldijk helemaal af.

Instructie vanaf de rood-witte slagboom:
De rood-witte slagbomen aan het einde van de Zijldijk markeren het parkeerterrein. Dat parkeerterrein is geen eigendom van “De Kaag”. U dient het geldend parkeertarief via de parkeerautomaat, bij het verlaten van het parkeerterrein te voldoen. De parkeerautomaat accepteert uitsluitend muntgeld. Vanaf het parkeerterrein kunt u zich tegen het geldend tarief per pont doen overzetten naar de Kaagsociëteit.