Zeilers

Ook mensen met een handicap moeten van de zeilsport kunnen genieten.

Ja, ja, dat zal allemaal wel, maar ik heb . . .  Nou en? Maakt niet uit!
Bij een met Stichting Sailability Nederland samenwerkende watersportvereniging kan je ongeacht jouw handicap toch (leren) zeilen.

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?
Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulpmiddelen (o.a.tillift), iedereen kunnen helpen.Afb001

Weinig zitbalans?
De boten zijn makkelijk van extra’s (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien .

Weinig of geen kracht in je armen?
De boten kunnen uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je zelfs met één vinger of met jouw kin de boot besturen.

zeilen 15 -06-2007 006(1)

Visuele handicap?
Ook hier is een oplossing voor. Eerst ga je onder begeleiding ervaring opdoen. Daarna word je vanaf de wal of een volgboot door een ervaren zeiler via een walkie-talkie gecoacht.

Veel meer handicaps?
Denk niet: “Mijn handicap staat er niet bij dus ik kan niet mee doen.” Voor iedere handicap is er in samenspraak met jou een oplossing.

Veiligheid. Nog nooit gezeild?

Geen probleem! In de tweepersoonsboot zeil je samen met een ervaren zeiler die jou kan uitleggen hoe de bootjes werken en hoe je moet zeilen.

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in Hansa boten, deP1030304 0ze boten kunnen niet omslaan en liggen heel stabiel in het water. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid.

Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen.

Neem de stap en meld je aan. Kom een keer naar een zeildag.

Neem contact op via het aanmeldformulier met de vereniging in jouw buurt of met Stichting Sailability Nederland
.