Sailability Zeildag met Roos Prommenschenckel

Ahoy – Laat je handicap achter op de steiger

Roos Prommenschenckel en haar vrienden konden op 21 mei j.l. hun handicap even op de steiger achterlaten.

Op 21 mei werd, tijdens een heerlijk zonnige dag met een lekker windje, door Roos Prommenschenkel en vrienden gezeild bij Ottenhome in Kortenhoef.

Over Sailability

Sailability stelt dat iedereen kan zeilen, ongeacht hun handicap. De organisatie heeft inmiddels zestien locaties in Nederland. Op initiatief van Sailability ambassadeur Roos Prommenschenckel werd onlangs een zeildag georganiseerd bij Ottenhome in Kortenhoef om te laten zien dat om te kunnen zeilen, er geen beperkingen zijn.

“De meeste aangepaste sporten lijken niet meer op de oorspronkelijke sport. Doordat ik bij Sailability alles zelf kan bedienen en het leuk is dat het spannend kan zijn, krijg ik het gevoel dat ik geen beperking heb. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid,” vertelt Roos Prommenschenckel.

Er zijn 16 Sailability locaties in Nederland waar mensen met een handicap kunnen gaan zeilen. Tijdens het 15de jubileum jaar van het bestaan van Stichting Sailability Nederland, is de 15de locatie in juni begonnen in Thorn en de 16de locatie zal eind augustus van start gaan in Bergen op Zoom.

Aangepast zeilen

Stichting Sailability Nederland streeft naar samenwerking met een landelijk netwerk van Watersportverenigingen/centra met een afdeling ‘aangepast zeilen’ waar mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen.

Over Roos Prommenschenckel

Roos Prommenschenckel won in 2006 de allereerste Mis(s) verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking. Sinds die tijd gebruikt zij haar bekendheid om de positie van mensen met een lichamelijke beperking in Nederland te verbeteren. In 2008 heeft ze de Roos Prommenschenckel Foundation opgericht. De Foundation richt zich op dit moment vooral op het (beter) toegankelijk maken van het openbaar vervoer voor mensen met een fysieke beperking. In 2016 is zij benoemd tot meest inspirerende Nederlander met een beperking. In 2007 heeft Roos Prommenschenckel een Sailability boot gedoopt en sinds 2011 is zij Ambassadeur van Stichting Sailability Nederland.