Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WV De Koenen Amsterdam

Jollenpad 13
Amsterdam, 1081 KC Nederland
http://wvdekoenen.nl/

WV De Koenen Amsterdam

Voor mensen met een beperking en gehandicapten organiseert WV de Koenen in Amsterdam regelmatig zeildagen. Maak kennis met de zeilsport onder deskundige begeleiding.

Contact locatie coördinator

Ianthe van der Hoek
Mobiel: 06-51380219
Email: sailabilityamsterdam@gmail.com

Watersportvereniging De Koenen

De Watersportvereniging De Koenen is opgericht in 1933 door een aantal zeilers die hun boot hadden gestald in de jachthaven van Bibo. Omdat zij aan officiële wedstrijden wilden deelnemen en ook wedstrijden wilden organiseren besloten zij tot de oprichting van een vereniging en werd direct het lidmaatschap van De Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersportverenigingen aangevraagd, een voorwaarde om wedstrijden te mogen organiseren.

Ook mensen met een handicap moeten actief en zelfstandig van de zeilsport kunnen genieten. Dat is de visie van Sailability. En om daarin te voorzien stelt WV de Koenen zich sinds 2012 beschikbaar als locatie om dit te kunnen verwezenlijken.

Sailability Middelen

Er zijn 4 Hansa zeilboten beschikbaar, een speciale drijvende steiger en een tillift om mensen te helpen die meer moeite hebben met het in- en uit de boot stappen.

De boten zijn zo gemaakt dat deze nooit kunnen omslaan. De zeilen kunnen makkelijk gereefd worden en het zware kieltje/zwaard wordt gevuld met het water als extra contragewicht. Met enkele lijnen zijn de zeilen gemakkelijk te bedienen. Het sturen wordt gedaan met behulp van een soort pook in het midden van de boot. Er zijn drie 2-persoonsboten en een 1-persoonsboot. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot en—indien nodig—in de 2-persoons boot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om assistentie te verlenen en om alle vragen te beantwoorden.

Heb je weinig kracht in je armen dan kan de 1-persoons boot uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je met één vinger het roer van de boot bedienen en de stand van het zeil regelen. Je zult zien dat je juist daardoor enorm veel vrijheid krijgt. Het is echt fantastisch om alleen over het water te zeilen.

Organisatie Sailability dagen

Samen met vele enthousiaste vrijwilligers organiseren we jaarlijks 12 zeildagen tijdens het zeilseizoen.

De zeildagen zijn van 11.00 uur -17.30 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers). Elke zeilronde duurt 90 minuten en kost €15,00.

Aangepaste Faciliteiten

  • Het terrein van het Watersportcentrum en de kantine zijn voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk.
  • Er is een aangepast toilet.

Route beschrijving

Van uit de richting Amersfoort neem je vanaf de A10 de afrit 8 Amsterdam Oud Zuid/S108 , onder aan de afrit ga je linksaf naar de Amstelveenseweg/S108, direct na het viaduct ga je bij de stoplichten rechtsaf het Skutjespad op (achter langs het ING hoofdkantoor), na de spoorweg overgang draai je links de Jachthavenweg op, na +/- 300 meter ga je rechtsaf het Jollenpad op, na het bruggetje zie je Links aan het einde van de weg bij het parkeerterrein de jachthaven van WV de Koenen.

(Zondags kun je op het parkeerterrein de auto gratis parkeren)

Vanuit de richting den Haag neem je vanaf de A10 de afslag 8, Oud Zuid/Buitenveldert/S108, onderaan de afrit steek je de Amstelveenseweg recht over het Skutjespad op (achter langs het ING hoofdkantoor), na de spoorweg overgang draai je links de Jachthavenweg op, na +/- 300 meter ga je rechtsaf het Jollenpad op, na het bruggetje zie je Links aan het einde van de weg bij het parkeerterrein de jachthaven van WV de Koenen.

(Zondags kun je op het parkeerterrein de auto gratis parkeren)

Fotogalerij Sailability WV De Koenen Amsterdam

juli 2022

augustus 2022

september 2022

+ Exporteer Evenementen