Bestuur Sailability

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Rienk Overdiep – Voorzitter

Sinds 2015 ben ik voorzitter van de Sailability Nederland.

Zeilen is een fantastische bezigheid en ik gun iedereen de unieke ervaring van het zeilen. Daar wil ik me graag voor inzetten. Door de aanpak van Sailability is zeilen voor iedereen, ook met beperktere mogelijkheden, bereikbaar. Mijn streven is dat iedereen die zelfstandig wil zeilen, ook zelfstandig  kan zeilen en bovendien op acceptabele reisafstand. Uiteraard hoop ik dat door het inrichten van voldoende Sailability locaties, meer mensen lid worden van een watersportvereniging en volledig meedoen in de verenigingsactiviteiten.

Email Rienk Overdiep

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Albert Bruinsma – Fondsenwerving

Mijn achtergrond bij Sailability is dat ik vanaf aanvang 2016 tot begin deze maand (maart 2019) secretaris ben geweest van de Stichting.

Het secretariaat is per 1 maart j.l. overgenomen door Sandra de Loos en ga ik mij toeleggen op het werven van fondsen (aan overschrijving etc. bij KvK wordt gewerkt en tot afgerond blijft correspondentie aan secretaris@sailability.nl bij mij binnenkomen).

Email Albert Bruinsma

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Fred Sundermeijer – Penningmeester

Sinds 2010 ben ik verbonden aan Sailability en ben als vrijwilliger altijd verantwoordelijk geweest als Penningmeester voor de Stichting Sailability Nederland. Naast de Stichting ben ik ook lang penningmeester geweest bij Stichting Jachthaven Huizen. Mijn voorliefde voor boten is ontstaan toen ik als 14 jarige begon met zeilen in een schakel. Nog steeds in bezit van een 9-meter zeilschip en de laatste 15 jaren van mijn werkzame leven heb ik mij bezig gehouden met financiering van zeeschepen. Door een steigergenoot werd ik in 2010 opmerkzaam gemaakt op de activiteiten van Sailability en kon mijn financiële expertise voor dit goede doel aanwenden.

Email Fred Sundermeijer

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Jan Willem de Vries

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Sylvia Steinert – Bestuurlid & Oprichtster

Ik word blij als ik op het water ben in onze zeilboot. Deze blijheid wilde ik delen met anderen. Dat was voor mij de motivatie om Sailability mede op te richten; ik wilde mensen met een handicap de kans geven om ook het plezier van het varen te kunnen ervaren. De begin jaren gingen langzaam, mensen moesten ontdekken dat zeilen met een handicap wel echt kon. Dat is gelukt! Inmiddels zijn er honderden zeilers bij Sailability! De laatste jaren houd ik me bezig met het contact met de Sailability donateurs. Het is geweldig dat er een trouwe groep donateurs zijn, die allemaal de Sailability doel steunen.

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Peter Brouwer – Adviseur en Oprichter

Ik ben redelijk jong gestopt met werken en ben vele maanden van het jaar aan boord onze zeilboot. De kennis dat ik had opgedaan in mijn werk leven, wilde ik nu wende voor een ander doel; ik wilde het mogelijk maken, dat mensen met een handicap, zeilen tot hun sport zouden kunnen maken en regelmatig, dicht bij huis konden gaan zeilen. Als ik op een Sailability zeildag aanwezig ben, dan vind ik het echt fantastisch om al die blije gezichten te zien.

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Fred Demeijer – Bestuurslid & Locatie Coördinator

Elke zeildag leer ik weer dat wat een beperking wordt genoemd helemaal geen beperking hoeft te zijn.

Mijn zeilervaring kunnen inzetten om anderen de mogelijkheid te bieden om zeilervaring op te doen en fantastische momenten op het water te beleven. Dat geeft enorm veel energie!

Evert Breuker Bestuurslid Sailability

Sandra de Loos – Secretaris