Laden Zeildagen

← Terug naar Zeildagen

WSV Hoorn

+ Google Maps
Julianapark 1
Hoorn, Noord Holland 1621 MR Nederland
0229-213540 http://www.wsvh.nl/

Sailability bij WSV Hoorn

Watersporten met een beperking kan bij de Sailability locatie in Hoorn. WSV Hoorn laat gehandicapten kennismaken met de zeilsport! Meld je ook aan!

Locatie coördinator

Jacqueline van Grootheest
Mobiel: 06-13695178
E-mail: sailability@wsvhoorn.nl

WSV Hoorn
Julianapark 1
1621 MR Hoorn
Tel: 0229-213540
Secretaris: Jannie de Boer, secretaris@wsvh.nl
Website: https://www.wsvh.nl

Sailability in Hoorn

Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is zeilen voor jou mogelijk.
Heb je altijd al eens willen zeilen? Wil je kennismaken met deze heerlijke watersport? Maar heb je het door omstandigheden, welke dan ook, niet eerder aangedurfd? Of, ben je al een ervaren zeiler en wil je dit vaker doen?
Sailability WSV Hoorn zorgt ervoor dat ook jij kunt (leren) zeilen! Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en kom naar onze Zeildagen.

Sailability WSV Hoorn

De Watersportvereniging Hoorn organiseert een tiental zeildagen waar deelnemers onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer. De deelnemers maken tijdens de zeildagen kennis met de zeilsport. Er wordt gevaren in Hansa 303, 303 s en de skud. Deze boten kunnen niet omslaan en niet zinken. Als je nog niet zelfstandig kunt zeilen gaat er altijd een instructeur mee. Daarnaast wordt je ook nog begeleid door vrijwilligers in een volgboot.

Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen. Met andere woorden: “Veiligheid staat natuurlijk voorop”.

Er zijn voorzieningen waarmee iedereen aan boord kan komen. De speciaal ontworpen bootjes kunnen worden aangepast aan specifieke wensen. Bijvoorbeeld: voor mensen met weinig zitbalans worden de boten voorzien van een speciaal zitje, kussens en schuimrubber. Uiteraard zijn er zwemvesten beschikbaar.

Ga overstag en meld je aan!

Heb je een lichamelijke beperking en wil je graag (leren) zeilen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan voor deze of een van de andere unieke zeildagen. Deelname kost € 15,00 per keer. Dit is voornamelijk ter dekking van de directe kosten zoals de brandstof voor de begeleidingsboten en onderhoud van het materiaal. Je mag dan 1 ½ uur zeilen.

Locatie

De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn. Er is een aangepast toilet en een traplift naar de kantine.

Meld je aan als Sailability vrijwilliger

Voor de door de Watersportvereniging Hoorn georganiseerde tien zeildagen waar deelnemers met een beperking onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger help je bij het op- en aftuigen van de boten, het in- en uitstappen van de zeilers en het instrueren en/of begeleiden van de zeilers op het water. De zeilers beleven veel genoegen aan hun zeilbeurt. Hier onderdeel van uit te mogen maken als vrijwilliger geeft een zeer fijn gevoel. Als vrijwilliger ben jij een aantal van de zeildagen actief. Het aantal bepaal jezelf. Mensen die een rubberboot mogen besturen (vaarbewijs B) en/of ervaren zeilers zijn die instructie kunnen geven zijn van harte welkom. Mocht je deze capaciteiten niet of nog niet voldoende hebben meldt je dan toch aan. Aan begeleiding in de rubberboot en/of hulp op de wal is ook altijd behoefte.

Routebeschrijving WSV Hoorn

Bij gebruik van een routeplanner gebruik ABC Hoorn als lokatie

Routebeschrijving vanaf Amsterdam Ring/A10.
Neem afslag S118 (Oostzanerwerf) en voeg in op de A8/E22 (noordelijke richting) naar Leeuwarden, Purmerend en Zaanstad.
Na 4.7 km, rechts aanhouden en invoegen op de A7 naar Leeuwarden/Purmerend.
Na 26.7 km, uitvoegen op afslag 8 richting Hoorn.
Onderaan de afslag rechts aanhouden richting Hoorn en invoegen op de Provinciale Weg.
Ga na 200 m rechtdoor (2e afslag) op de rotonde en vervolg uw route op de Provinciale Weg richting Enkhuizen.
Na ongeveer 2.5 km maakt de weg een bocht naar rechts. Houd de rechter rijstrook aan richting Enkhuizen / Havens.
Na 1.5 km volgt u bij stoplichten de borden Havens en slaat u rechtsaf de Willemsweg op.
Na 1 km bij de Y-splitsing houdt u links aan (naar boven).
Na 250 meter linksaf bij de ingang van de parkeerplaatsen en het Julianaparkpark; houd rechts aan op het ABC langs de parkeerplaatsen.
Na 200 meter komt u bij de beweegbare drempel voor het park. Bel hier aan om u bij de havenmeester te melden.

Volg de weg naar rechts naar terrein van de WSV op. Volg de instructies van de beachmaster op om materiaal uit te laden en trailer te parkeren.Het is niet mogelijk om de auto en wegtrailers op het terrein van de WSV Hoorn te parkeren, deze kunnen geparkeerd worden op de “Nieuwe wal” dit terrein is vlakbij de haven.

Watersportvereniging Hoorn - Sailability Locatie - Zeilen met een handicap

Fotogalerij Sailability WSV Hoorn

Er zijn geen resultaten gevonden.